
Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Ortaokullar ve Liseler Arası Kısa Öykü Yarışması'nda ilk üç yılda dereceye giren öyküler bir araya getirilerek “Kıbrıs Öyküleri” adı altında yayınlandı. Kitapta yer alan öyküler “Kıbrıs Öykülerini Büyükler Anlatıyor, Gençler Yazıyor”, “Kıbrıs Efsaneleri” ve “Kıbrıs’ta geçmesi koşulu ile serbest temalı” olarak belirlendi.
Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, sanatla uğraşan gençlerin ülkelerinin kültürel mirasını koruyan bireyler olduğuna vurgu yaptı.
Edebiyatımızın geleceğine dair umutların tükendiği bir dönemde, gençlerimizin nasıl güzel işler başardığını gösteren bu proje büyük bir anlam taşıyor.
Genç yazarların dünyasına adım atarak, hayallerini ve duygularını çizimlerle yansıtmanın büyük bir onur olduğunu belirtti.
Kitabın tanıtım ve resim sergisi 13 Mart 2025 tarihinde Arkhe Lefkoşa'da gerçekleşecek ve satışa sunulacak. Elde edilen gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı'na bağışlanacak.